Succesul cafenelelor, cantinelor, localurilor clasice, dar și a restaurantelor fast-food la mare modă acum, depinde în mare măsură de cât de bine sunt organizate procesele de gătire și de servire.
Clienții tind să meargă tot mai mult spre acele unități unde se poate mânca rapid și ieftin, iar dacă preparatele sunt și gustoase, popularitatea unui astfel de local îți va depăși pur și simplu toate așteptările, cu condiția să existe linii de gătire și distribuție moderne, funcționale, practice și ergonomice. În acest sens, de mare ajutor sunt mai presus de toate noile linii de gătit profesionale.
Ce funcții sunt atribuite unei serii de echipamente de gătit modulare HoReCa?
Linii de gătit profesionale pentru creșterea eficienței în muncă și reducerea costurilor
Seriile gastronomice standardizate sunt echipamente profesionale pentru industria comerțului alimentar, a căror principală caracteristică este structura modulară.
Liniile de gătit sunt concepute special pentru a îndeplini sarcini precum:
- prepararea și depozitarea pe termen scurt a mâncărurilor finite;
- reducerea costurilor cu forța de muncă și timpul de gătire, care sunt inevitabile în deservirea fiecărui consumator;
- posibilitatea de a păstra nu numai gustul autentic al produselor, ci și de a oferi o bună imagine de ansamblu a localului (design modern).
În cazul în care echipamentul modular este selectat corect, luând în considerare nu atât designul, ci și funcționalitatea, va fi de mare ajutor în fidelizarea clienților, precum și atragerea altora noi. Orice linie de distribuție a alimentelor poate crește semnificativ vânzările, asigurând astfel profitabilitatea maximă a unității.
Liniile de gătit profesional și configurația acestora
Având în vedere că fiecare secțiune (modul) din cadrul liniei gastronomice profesionale funcționează autonom, se poate alege cea mai optimă configurație a unui astfel de echipament, care va depinde de parametri precum conceptul instituției, zona încăperii în care se află amplasate etc.
Cele mai citite articole
În plus, la complexul de linii de gătit și distribuție pot fi adăugate în plus mese și dulapuri, care se numără printre modulele neutre, vitrine frigorifice, blaturi încălzite concepute pentru a găzdui produse de panificație etc.
Nu există reguli precise pentru secvența modulelor ce se poate amplasa în bucătărie, cu toate acestea, există câteva scheme dovedite pentru eficacitatea amenajării lor, pe care, spre exemplu, unitățile de tip HoReCa încearcă să le respecte.
După cum arată practica, spre exemplu în cazul localurilor de tip fast food cea mai economică și eficientă este aranjarea salatelor și a deserturilor una lângă alta, deoarece echipamentul frigorific pe care sunt amplasate este considerat cel mai scump și nu orice unitate își poate permite să instaleze două astfel de module simultan.
Ce să cauți atunci când alegi elemente modulare de gătit?
Unitățile de catering au nevoie de echipamente durabile, fiabile, care să reziste la sarcini grele. Prin urmare, atunci când alegi unități de bucătărie, acordă atenție următoarelor puncte tehnologice:
- echipamentul trebuie să fie durabil, din fontă sau oțel inoxidabil; este permis ca unele elemente care nu sunt expuse la căldură să fie realizate din plastic de înaltă calitate;
- află dacă este posibil să înlocuiești părți ale echipamentelor care sunt expuse la diverși factori;
- modelele moderne sunt echipate cu caracteristici suplimentare;
- echiparea unităților de alimentație publică ar trebui să fie justificată din punct de vedere economic; înainte de a alege echipamentul principal, calculează modelul tehnologic al producției tale; este necesară o analiză prealabilă la volumul de muncă al fiecărei unități pentru a alege niște module pe care să le utilizezi ulterior cât mai eficient posibil.
Pe tcromania.com găsești aparate de bucătărie profesionale de la producători de top. În catalog vei găsi o gamă largă de echipamente de la producători autohtoni și mondiali. Specialiștii cu experiență te vor ajuta să faci alegerea corectă inclusiv a modulelor din diferite serii gastronomice.