Cand cade parul dupa epilarea cu laser

Data:

Introducere in epilarea cu laser

Epilarea cu laser este o metoda populara pentru eliminarea parului nedorit, oferind rezultate de lunga durata fata de metodele traditionale, cum ar fi rasul sau epilatul cu ceara. Acest proces implica folosirea unui fascicul de lumina concentrata (laser) pentru a distruge foliculii de par. Cu toate acestea, multi se intreaba dupa cat timp de la procedura vor incepe sa observe ca parul cade si care sunt semnele unui tratament reusit.

Ce este epilarea cu laser si cum functioneaza

Epilarea cu laser foloseste lumina pulsata pentru a tinti melanina (pigmentul) din foliculii de par. Cand pigmentul absoarbe lumina laserului, energia luminii este convertita in caldura, care apoi distruge foliculul de par, inhiband sau intarziind cresterea viitoare a parului. Tratamentul este cel mai eficient pe parul inchis la culoare si pe pielea mai deschisa, deoarece contrastul intre pigmentul inchis al parului si cel al pielii permite laserului sa fie mai precis.

Procesul de eliminare a parului dupa epilare

Cele mai citite articole

Dupa un tratament cu laser, parul nu cade imediat. Initial, parul tratat va continua sa creasca pentru o perioada scurta, deoarece este impins afara din foliculul degradat. Acest fenomen este cunoscut sub numele de "efluvium telogen" si este o parte normala a procesului de eliminare a parului. Majoritatea persoanelor observa ca parul incepe sa cada la aproximativ 1-3 saptamani dupa tratament si procesul poate continua pana la cateva saptamani.

Frecventa si numarul de sedinte necesare

Numarul de tratamente necesare variaza in functie de zona tratata, tipul de par si culoarea pielii, printre alti factori. In mod obisnuit, sunt necesare intre 4 si 6 sedinte pentru a obtine o reducere semnificativa a parului. Sedintele sunt programate la intervale de 4-6 saptamani, pentru a permite parului care nu a fost in faza activa de crestere (anagen) la momentul tratamentului anterior sa intre in aceasta faza si sa poata fi tratat eficient.

Sfaturi si ingrijire dupa epilarea cu laser

Dupa tratamentul cu laser, este important sa urmati cateva sfaturi de ingrijire pentru a maximiza rezultatele si pentru a minimiza efectele secundare. Este recomandat sa evitati expunerea la soare si sa folositi o crema cu protectie solara cu spectru larg. De asemenea, evitati baile fierbinti, saunele si piscinele in primele 24-48 de ore dupa tratament. Aplicarea unei comprese reci sau a unei creme calmante poate ajuta la ameliorarea disconfortului. In plus, este important sa evitati alte metode de eliminare a parului, cum ar fi ceara sau pensatul, intre sedinte, deoarece acestea pot perturba foliculii de par si pot reduce eficienta tratamentelor cu laser viitoare.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

Articole asemănătoare

Culori și modele de gresie pentru scări interioare care vor atrage toate privirile

Scările interioare, pe lângă funcționalitate, au și un rol...

4 curiozități despre armatele de top ale lumii

Armatele de top ale lumii nu sunt doar o...

Cum obit fonduri europene pentru afaceri noi?

Introducere in obtinerea fondurilor europene Obtinerea fondurilor europene reprezinta o...

20 Utilaje pentru livada de nuci

20 Utilaje pentru livada de nuciUtilajele necesare pentru o...