O etapa foarte importanta din construirea unei case este realizarea hidroizolatiei. Aceasta are rolul de a proteja impotriva infiltratiilor de apa, care nu numai ca vor afecta aspectul estetic al locuintei, prin aparitia petelor de umezeala si chiar a mucegaiului, dar poate afecta chiar si structura de rezistenta a constructiei.
De aceea, este important ca inca de la inceput sa se aleaga un tip de hidroizolatii de calitate, care asigure o rezitenta si o durabilitate inalte. Pentru a afla ce tipuri de hidroizolatii acoperisuri exista, pe blogul Hidroizolatii Conduraru pot fi gasite informatiile necesare.
Care este cel mai potrivit moment pentru efectuarea hidroizolatiei?
Pentru realizarea unei hidroizolatii de calitate si rezistente, este necesar ca materialele sa fie aplicate pe o suprafata uscata, mai ales daca este vorba despre un material aplicat prin lipire. Acest lucru garanteaza o aderenta ridicata.
Astfel ca nu poate fi precizat o anumita perioada a anului in care este indicat sa se realizeze hidroizolatia unei cladiri, ci trebuie sa se tina cont, in special, de conditiile meteo de la momentul respectiv. Cum si iernile au devenit mai sarace in precipitatii in ultimii ani, hidroizolatia poate fi facuta chiar si in aceasta perioada din an.
Cu toate acestea, cea mai aglomerata perioada pentru firmele specializate in hidroizolatii este toamna, deoarece casele a caror constructie a inceput inca din primele luni ale anului au ajuns in acea etapa a acoperisului, mai ales ca este necesar sa fie protejate cat mai curand impotriva precipitatiilor, care sunt mai dese in acest anotimp.
Cum se intretine hidroizolatia acoperisului?
Pentru a prelungi durata de viata a hidroizolatiei, proprietarii trebuie sa se preocupe si de intretinerea acesteia, care ar trebui efectuata cu precadere toamna. Aceasta intretinere presupune indepartarea resturilor de pe acoperis si din jgheaburi, mentinerea in conditii bune a invelitoarelor acoperisului si chiar inretinerea corecta a echipamentelor montate pe acoperis, cum ar fi aparatele de aer conditionat, antenele sau panourile solare.
De asemenea, trebuie sa se reduca pe cat posibil traficul pe acoperis, pentru a evita deteriorarea invelitorilor, a componentelor metalice sau imbinarilor dintre acestea.