Ce avantaje oferă inteligența artificială în recrutare?

Data:

Strategiile aferente procesului de digitalizare au devenit elementele de bază în multe domenii de activitate. Inteligența artificială este utilizată în general de companiile care țin pasul cu tehnologia, dorind să evolueze armonios și să formeze echipe de top. 

Recrutorii sunt din ce în ce mai interesați de includerea inteligenței artificiale în strategiile actuale de recrutare, tocmai datorită avantajelor diverse pe care le oferă.

Includerea inteligenței artificiale în procesul de recrutare – Avantaje

  • Identificarea rapidă a problemelor care apar în procesul de recrutare – Optând pentru anumite instrumente ce au la bază inteligența artificială se pot depăși anumite bariere ce apar în procesul de recrutare la distanță, fără să se compromită calitatea lui.
  • Găsirea automată a unui număr impresionant de candidați – cei care aleg să automatizeze anumite etape din procesul de recrutare se bucură de numeroase avantaje. Un beneficiu destul de important este accesul la un număr ridicat de candidați.
  • Recrutarea talentelor – Etapele de screening și intervievare vor fi îmbunătățite semnificativ. Instrumentele inteligente utilizate contribuie la identificarea unor candidați cu personalitate și mod de lucru aliniat companiilor. În baza unui algoritm integrat, se pot stabili anumite criterii, definitorii pentru anumite domenii. Spre exemplu, în industria IT sunt implementate strategii ce au la bază inteligența artificială pentru recrutarea talentelor. Cele mai multe companii din domeniu apelează la o firma recrutare IT, aceasta utilizând cele mai actuale instrumente de recrutare, având garanția angajării celor mai buni candidați. Utilizarea unui chatbot în evaluarea inițială a abilităților și interviurile susținute cu roboți sunt strategii deja puse în practică de anumite firme de recrutare din domeniul IT.
  • Îmbunătățirea performanței la nivel organizațional – Cu ajutorul inteligenței artificiale se poate crea o echipă de specialiști aliniată setului de valori promovat de companie, contribuind toți la succesul business-ului. 

Inteligența artificială în recrutare IT – Care sunt avantajele de care se bucură candidații?

Cele mai citite articole

Cei pasionați de universul digital și de noile gadgeturi îmbrățișează această noutate în aria recrutării. Întregul proces este mult mai dinamic și mult mai atractiv pentru candidați, fiind înlăturate anumite bariere atât tehnice, cât și emoționale.

Dacă este integrată inteligența artificială în procesul de recrutare, candidații  nu se vor mai confrunta cu:

  • Emoția specifică intervievării  – emoțiile de cele mai multe ori determină eșecul. Cumulul de emoții devine principalul obstacol în obținerea jobului. 
  • Timpul ridicat de așteptare pentru stabilirea unui interviu – Cu ajutorul inteligenței artificiale, candidații nu vor mai fi nevoiți să aștepte mult timp un răspuns din partea companiei. Totul este creat în așa fel încât să le ofere o experiență frumoasă, indiferent de rezultatul final. 
  • Problemele aferente evaluării – Subiectivismul este principala problemă care survine în procesul de evaluare. Opțiunile digitalizate vor elimina din start eventualele erori care pot apărea. 

Concluzii

Inteligența artificială înglobată în procesul de recrutare aduce multiple beneficii atât companiilor, cât și candidaților, indiferent de domeniul în care este aplicat. În domeniul IT, acest concept a revoluționat modul în care se realizează selecția candidaților, întregul proces de recrutare fiind și în prezent într-o continuă evoluție.

Cele mai citite articole

Share post:

Populare

Articole asemănătoare

Culori și modele de gresie pentru scări interioare care vor atrage toate privirile

Scările interioare, pe lângă funcționalitate, au și un rol...

4 curiozități despre armatele de top ale lumii

Armatele de top ale lumii nu sunt doar o...

Cum obit fonduri europene pentru afaceri noi?

Introducere in obtinerea fondurilor europene Obtinerea fondurilor europene reprezinta o...

20 Utilaje pentru livada de nuci

20 Utilaje pentru livada de nuciUtilajele necesare pentru o...