Ce servicii poate oferi un birou de arhitectura?

Data:

Domeniul proiectarii si al constructiei unui spatiu / locuinte este unul complet necunoscut pentru marea majoritate a oamenilor. Cei care se afla in pozitia de a-si ridica o casa sunt pusi in fata unor norme si reglementari complet necunoscute nu doar din partea autoritatilor, ci si din partea contractorilor. Angajarea unei firme specializate este decizia potrivita, echipa reusind sa se ocupe in detaliu de la planurile de urbanism si pana la sfaturi legate de designul interior.

Scopul unui birou de arhitectura este acela de a oferi solutii practice pornind de la ideile, conceptul si bugetul clientilor. Proiectul trebuie sa fie complet functional, trebuie sa fie estetic si trebuie sa satisfaca nevoile si dorintele acestora. Intr-un oras sufocat si supraaglomerat de constructii vechi si noi, orice noua aparitie trebuie sa se incadreze in peisajul autohton si sa respecte legile de constructie impuse de autoritati.

Activitatea unui birou de arhitectura

Asadar, o astfel de firma de proiectare poate oferi urmatorul tip de suport:

  • realizarea unor schite 2d si 3d pentru conceptul proiectului;
  • realizarea studiului de fezabilitate;
  • obtinerea documentatiei tehnice de autorizatie de construire;
  • obtinerea avizelor, printre care si cel de securitate la incendiu. Un astfel de serviciu implica pregatirea documentelor solicitate, consultanta in toata aceasta perioada, expertiza tehnica in domeniul securitatii la incendiu, precum si asistenta tehnica de specialitate;

Exista si firme ce ofera inclusiv servicii de design interior astfel incat clientul sa aiba parte de suport si asistenta pe toata durata desfasurarii proiectului. Alegerea finisajelor, spre exemplu, reprezinta un pas important pentru aspectul final al locuintei astfel ca oamenii au nevoie de consiliere de specialitate. In functie de bugetul disponibil, designerii propun clientilor cateva variante pornind de la un anumit concept.  Este important ca echipa sa se poata adapta la cerintele si criteriile clientilor astfel incat sa le ofere cele mai inspirate idei.

Construirea unor cladiri de birouri, spre exemplu, este un proiect destul de complex care trebuie urmarit de la inceput si pana la sfarsit. O echipa de proiectare poate oferi si serviciul de project management si astfel sa il degreveze pe client de o mare parte din responsabilitati. Obtinerea autorizatiei ISU este extrem de importanta pentru genul acesta de constructii. Normele securitatii la incendiu trebuie indeplinite si respectate, in caz contrar, autoritatile nu vor elibera autorizatia de functionare.

Nu in ultimul rand, unele firme dispun si de un departament de proiectare instalatii astfel ca pot oferi consiliere cu privire la cele mai bune modalitati de eficientizare a energiei electrice in cladire. In plus, acestia au vaste cunostiinte in tot felul de domenii de la instalatii de tip HVAC si pana la cele electrice, sanitare sau de stingere a incendiilor. Este important ca aceste constructii sa fie dotate si cu sisteme de detectare a fumului, dar si cu sisteme de avertizare.

Nu doar functionalitatea cladirii este importanta, ci si aspectul estetic. Echipa de proiect trebuie sa aiba o viziune eleganta care sa se incadreze in peisajul autohton. Intr-un amalgam arhitectonic, fiecare noua constructie trebuie atent inserata in spatiul public fara a face nota discordanta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

Articole asemănătoare

Top 5 atracții turistice din Egipt: de la piramide la Nil

Egiptul, o țară cu o istorie fascinantă ce se...

Cum să alegi cel mai eficient sistem de aer condiționat pentru locuința ta

Când temperaturile ridicate transformă verile într-o provocare, un sistem...

Birouri de închiriat în sectorul 1: soluții premium pentru afacerea ta

Alegerea unui birou potrivit este o decizie strategică pentru...

Ghid pas cu pas pentru eliminarea punctelor de grăsime de pe față

Punctele de grăsime, cunoscute și sub denumirea de milia,...