In general, dispozitivele de spionaj sunt vazute ca gadgeturi ultraperformante, care sunt folosite de profesionisti pentru a obtine informatii secrete, confidentiale. Numai ca acest gen de dispozitive au devenit mult mai accesibile in ultimii ani, motiv pentru care oricine isi doreste, poate cumpara camere sau microfoane spion, de obicei de pe internet.
Astfel de gadgeturi pot fi folosite insa in foarte multe situatii. De exemplu, microfoanele spion pot fi folosite atat pentru activitati de spionaj, cat si ca un inregistrator de voce personal sau pentru conversatiile din cadrul sedintelor de lucru, pentru a nu rata nicio informatie.
Cum functioneaza un microfon spion?
Modul de functionare al microfoanelor spion este, in linii mari, acelasi, diferentele constand in modul de inregistrare si redare a inregistrarilor facute. In functie de model si de performante, un microfon spion poate reda in timp real o conversatie sau o poate inregistra pe un card de memorie ori chiar sa o trimita direct pe un alt gadget inteligent.
Aspectele care fac insa diferenta intre tipurile de microfoane spion de pe piata sunt durata de viata a bateriei, modul de pornire a inregistrarii – la detectarea sunetului sau inregistrare continua – forma si designul microfonului, discretia acestuia. In prezent, pot fi gasite microfoane spion individuale, de foarte mici dimensiuni, care pot fi ascunse in diferite locuri, fara a fi detectate, sau microfoane spion integrate in obiecte obisnuite, care nu ar atrage atentia de obicei, cum ar fi un intrerupator, un bec sau odorizant de camera.
Cum se alege un microfon spion?
Primul criteriu de care trebuie sa se tina cont atunci cand se doreste cumpararea unui microfon spion este motivul pentru care acesta va fi folosit. In functie de acest aspect, se va alege si tipul microfonului, precum si nivelul de performanta a acestuia.
De asemenea, sensibilitatea dispozitivului la zgomot si capacitatea de inregistrare sunt si ele foarte importante, la fel cum sunt capacitatea de memorie, parametri de calitate a sunetului, tipul de alimentare si durata de functionare, dimensiunea si designul, functiile suplimentare existente, cum ar fi functia de stocare in masa si protejarea accesului la memorie.