Iepure la cuptor cu vin rosu si usturoi

Data:

Introducere

Prepararea iepurelui la cuptor cu vin rosu si usturoi este o reteta clasica in multe bucatarii europene, apreciata pentru gustul sau rafinat si textura frageda a carnii. Acest fel de mancare poate parea intimidant la prima vedere, dar cu ingredientele potrivite si cateva tehnici simple, oricine poate prepara un iepure delicios si impresionant pentru ocazii speciale sau mese in familie.

Alegerea Ingredientelor

Primul pas in prepararea acestei retete este alegerea ingredientelor de calitate. Iepurele ar trebui sa fie proaspat sau decongelat corect, daca optati pentru varianta congelata. Vinul rosu este, de asemenea, un component crucial al retetei; alege un vin de buna calitate, de preferinta unul cu note de fructe si tanini moderati, care va complementa gustul carnii de iepure. Usturoiul trebuie sa fie proaspat, pentru a-i maximiza aroma, iar ierburile aromatice precum rozmarinul sau cimbrul adauga un plus de gust.

Prepararea Iepurelui

Inainte de a incepe gatitul, este important sa pregatim iepurele. Daca nu este deja portionat, va trebui sa il taiem in bucati manevrabile, ideal in sase sau opt parti. Fiecare bucata este apoi condimentata cu sare si piper, dupa gust. Urmatorul pas este marinarea iepurelui. Intr-un bol mare, combina vinul rosu cu cateva catei de usturoi pisati, rozmarin si cimbru. Adauga bucatile de iepure in marinata si lasa-le sa se impregneze cu aromele pentru cel putin doua ore, sau ideal peste noapte, in frigider.

Dupa marinare, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o tigaie mare, incalzeste putin ulei si prajeste bucatile de iepure pana cand devin aurii pe toate partile. Este important sa nu sarim acest pas, deoarece prajirea ajuta la sigilarea sucurilor in carne si adauga o textura placut placuta.

Gatirea la Cuptor

Cele mai citite articole

Odata ce iepurele este prajit, transfera-l intr-o tava de copt suficient de mare pentru a acomoda toate bucatile fara a fi ingramadite. Toarna peste carne marinata ramasa si adauga mai mult usturoi, daca este necesar, plus alte ierburi aromatice. Acopera tava cu folie de aluminiu sau un capac si introdu-o in cuptorul preincalzit. Iepurele ar trebui sa fie gatit lent, timp de aproximativ o ora si jumatate, verificand periodic si adaugand putina apa sau supa de pui daca mixtura devine prea uscata.

In ultimele 20 de minute de coacere, indeparteaza folia sau capacul pentru a permite iepurelui sa se rumeneasca frumos. Acest pas va adauga o crusta delicioasa si atragatoare la aspectul final al preparatului.

Servirea

Iepurele la cuptor cu vin rosu si usturoi este cel mai bine servit fierbinte, direct din cuptor. Ca garnitura, poti opta pentru cartofi copti, pure de cartofi sau chiar o salata de sezon, in functie de preferinte. Nu uita sa adaugi pe masa si un bol cu sosul format in tava, care este incredibil de aromat si bogat. Vinul rosu cu care a fost gatit iepurele poate fi, de asemenea, o alegere excelenta pentru a acompania acest fel de mancare.

Acest fel de mancare este nu doar delicios, dar si impresionant, fiind perfect pentru ocazii speciale sau mese festive. Cu textura sa frageda si gustul intens, iepurele la cuptor cu vin rosu si usturoi va fi cu siguranta apreciat de toti cei prezenti la masa. Asigura-te ca urmezi pasii retetei cu atentie si te vei bucura de un fel de mancare cu adevarat special.

In concluzie, iepurele la cuptor cu vin rosu si usturoi este o reteta clasica care imbina gusturile bogate ale carnii de iepure cu aromele profunde ale vinului rosu si ale usturoiului. Este o reteta perfecta pentru a impresiona la orice masa festiva sau ocazie speciala. Cu putina rabdare si atentie la detalii, vei putea pregati un fel de mancare de neuitat care va fi apreciat de toti oaspetii.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

Articole asemănătoare

Culori și modele de gresie pentru scări interioare care vor atrage toate privirile

Scările interioare, pe lângă funcționalitate, au și un rol...

4 curiozități despre armatele de top ale lumii

Armatele de top ale lumii nu sunt doar o...

Cum obit fonduri europene pentru afaceri noi?

Introducere in obtinerea fondurilor europene Obtinerea fondurilor europene reprezinta o...

20 Utilaje pentru livada de nuci

20 Utilaje pentru livada de nuciUtilajele necesare pentru o...