Intarcare vreau sa dorm

Data:


Introducere

Intarcarea este o parte importanta a dezvoltarii copiilor si a formarii lor ca adulti. Ea poate fi o provocare pentru parinti, mai ales cand bebelusul lor se afla intr-o perioada de somn agitat sau nu se simte bine. In acest articol vom discuta cateva sfaturi despre cum pot parintii sa faca fata situatiei cand copilul lor a decis ca vrea sa doarma.

Dormitul este un moment important pentru bebelusi si parintii lor, precum si pentru recrearea si fortificarea lor. Insa, uneori bebelusii pot fi foarte dificil de intors la somn, chiar daca parintii au deja pus in aplicare strategii de somn. Acest lucru poate fi frustrant si poate face dificila sustinerea sanatatii bebelusului si a parintilor.

Stresul si anxietatea

Stresul si anxietatea pot fi unul dintre motivele principale pentru care un copil refuza sa se intarce la somn. Acestea pot fi provocate de schimbari in familie, aparitia unui nou frate sau a unei noi persoane in casa sau de alte situatii noi care se intampla. De asemenea, poate exista o asimetrie a atentiei care produce un stres emotional asupra copilului. Acest stres emotional poate fi prea mult pentru copil sa gestioneze si poate rezulta in somn neregulat sau chiar deloc.

Routine

Cele mai citite articole

Stabilirea unei rutine regulate este esentiala pentru intarcerea copilului la somn. Aceasta poate incepe cu un ritual de a se pregati pentru somn, cum ar fi schimbatul hainelor pentru somn sau cititul unei povesti. Aceste ritualuri alocate timpului premergator somnului pot fi foarte eficiente pentru copii. De asemenea, pot exista si alte strategii care pot ajuta copilul sa se intarce la somn, cum ar fi ascultarea muzicii, jucarea sau chiar bagatul in pat.

Atentie acordata copilului

Un alt lucru pe care parintii pot sa-l faca pentru a-i ajuta pe copii sa se intarce la somn este sa acorde atentie sporita copilului lor. Acest lucru poate fi foarte important pentru a-i ajuta pe copii sa se simta in siguranta si iubiti. Parintii trebuie sa-si asigure copiii ca nu vor fi lasati singuri si ca vor fi intotdeauna acolo cand au nevoie. De asemenea, ei trebuie sa se asigure ca sunt prezenti si disponibili pentru copilul lor, chiar daca acesta nu le permite sa-l intarce la somn.

Forta si disciplina

Parintii ar trebui sa evite sa isi forteze copiii sa se intarce la somn. Acest lucru poate fi foarte stresant pentru copii si poate rezulta in un comportament neadecvat. Parintii ar trebui sa inceapa prin a oferi suport emotional si a se asigura ca copiii se simt in siguranta si iubiti. De asemenea, parintii ar trebui sa ofere copiilor lor limite clare si sa fie consecventi in aplicarea lor. Acest lucru poate ajuta la preventia comportamentelor neadecvate si poate ajuta la formarea unor obiceiuri regulate de somn.

Concluzie

Intarcarea poate fi un proces dificil si complicat pentru parinti si copii. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care parintii le pot face pentru a-i ajuta pe copii sa se intarce la somn. Acestea includ stabilirea unei rutine regulate, acordarea de atentie sporita copiilor si evitarea fortarii copiilor sa se intarce la somn. Parintii ar trebui sa se asigure ca sunt constienti de nevoile si sentimentele copiilor lor si sa faca tot ce le sta in putinta pentru a le oferi suport si protectie.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Populare

Articole asemănătoare

Culori și modele de gresie pentru scări interioare care vor atrage toate privirile

Scările interioare, pe lângă funcționalitate, au și un rol...

4 curiozități despre armatele de top ale lumii

Armatele de top ale lumii nu sunt doar o...

Cum obit fonduri europene pentru afaceri noi?

Introducere in obtinerea fondurilor europene Obtinerea fondurilor europene reprezinta o...

20 Utilaje pentru livada de nuci

20 Utilaje pentru livada de nuciUtilajele necesare pentru o...